Parodontologija


Bolesti parodonta

 

Svaki četvrti čovjek ima neki oblik parodontne bolesti! Uznapredovali parodontitis utječe i na sistemsko zdravlje – srčani i moždani udar, pogoršanje kroničnih bolesti (dijabetes, metabolički sindrom…), te kod žena prerani porod i nisku porođajnu težinu novorođenčeta. Stoga simptome vezane za parodontnu bolest ne smijemo zanemariti!

 

Gingivitis je upala zubnog mesa (gingive) sa slijedećim simptomima: krvarenje, crvenilo, otečenost i bol. Najčešće je uzrokovana zubnim naslagama, stoga se liječi profesionalnim čišćenjem zubnih naslaga i detaljnim uputama o oralnoj higijeni odgovarajućim preparatima.

Ukoliko se navedeni simptomi zanemare i ne pristupi se liječenju gingivitisa, upala se razvija i zahvaća dublje strukture, te nastaje parodontitis – mnogo ozbiljnije stanje sa destruktivnim posljedicama za potporno zubno tkivo. Liječenje parodontitisa podrazumijeva sprječavanje daljnje destrukcije temeljitim dubinskim čišćenjem i struganjem nastalih džepova. Smanjenje dubine parodontnih džepova smatra se uspješnim liječenjem.Nazovite i već danas dogovorite svoj termin:

091 2991 478Trebate više informacija?

Stojim na raspolaganju i rado odgovaram na svaki upit:
Pošaljite upit


Dojmovi pacijenata


Osim što dr. Grubišić radi detaljno i pažljivo, jako mi se svidjelo što ponudi više opcija u liječenju, odnosno sagleda cijelokupnu sliku, te objasni svaki korak. Hvala Vam na svemu!

 

Iva O.

- Svibanj, 2017

Doktorica ima drugačiji opušteniji pristup i to mi je totalno cool! Strpljiva je i pedantna i napokon sam se riješio straha od stomatologa koji me prati još od školskih dana!

 

Tomislav B.

- Svibanj, 2017

Doktorica je najnježnija od svih zubara kod kojih sam do sada bila i ima moju preporuku! Najbolja ordinacija, vrhunska usluga, nema čekanja, a doktorica je ljubazna i stručna!

 

Nataša G.

- Lipanj, 2017