Prevencija


Preventivni postupci

 

U skladu sa suvremenim smjernicama minimalno invazivnog liječenja, sprječavanje nastanka karijesa i sanacija postojećih karijesnih lezija minimalno invazivnim pristupom beskompromisni su prioritet.

Prilikom prvog pregleda provode se testovi za utvrđivanje faktora rizika nastanka karijesa, koji vizualno dočaravaju kolika je opasnost nastanka karijesa. Važnost redovnih kontrola potrebno je posebno naglasiti – tada je moguće na vrijeme uočiti stanja ili bolesti koje mogu narušiti oralno zdravlje i pravovremeno reagirati, te uz minimalno invazivne zahvate spriječiti daljnju štetu.

iTOP – individualni trening oralne profilakse tehnikom Touch2Teach svakom pacijentu nudi individualne upute za održavanje pravilne oralne higijene, uz preporuku odgovarajućih preparata. Motivirati pacijenta da čini što je dobro za njegovo zdravlje, najljepša je misija svakog liječnika!

Preosjetljivost zubi ili zubnih vratova neugodna je pojava koja može spriječiti uživanje u hladnim i/ili toplim zalogajima i napitcima. Tretman preosjetljivosti uključuje aktivnu remineralizaciju zubne cakline kako bi se dentinski tubulusi zatvorili i spriječili utjecaj vanjskih čimbenika (hladno, toplo, kiselo) na završetke živčanih vlakana. Za remineralizaciju se koriste preparati koji sadrže fluoride i/ili kalcijeve fosfate.Nazovite i već danas dogovorite svoj termin:

091 2991 478Trebate još informacija?

Stojim na raspolaganju i rado odgovaram na sve upite:
Pošaljite upit


Dojmovi pacijenata


Osim što dr. Grubišić radi detaljno i pažljivo, jako mi se svidjelo što ponudi više opcija u liječenju, odnosno sagleda cijelokupnu sliku, te objasni svaki korak. Hvala Vam svemu!

 

Iva O.

- Svibanj, 2017

Doktorica ima drugačiji opušteniji pristup i to mi je totalno cool! Strpljiva je i pedantna i napokon sam se riješio straha od stomatologa koji me prati još od školskih dana!

 

Tomislav B.

- Svibanj, 2017

Doktorica je najnježnija od svih zubara kod kojih sam do sada bila i ima moju preporuku! Najbolja ordinacija, vrhunska usluga, nema čekanja, a doktorica je ljubazna i stručna!

 

Nataša G.

- Lipanj, 2017