Protetika


Keramičke ljuskice

Za estetsko poboljšanje osmijeha danas nije potrebno brusiti cijeli zub – ljuskice omogućuju djelomično brušenje samo jedne plohe zuba ili uopće ne zahtijevaju brušenje. Riječ je o izuzetno tankim keramičkim ljuskicama koje imaju vrhunska estetska svojstva i kojima se može promijeniti boja, oblik i položaj prednjih zubi. Ljuskice se vrlo snažno vežu na zub, ne troše se i boja im je postojana.

  Keramičke krunice i mostovi

Keramičkim krunicama i mostovima nadoknađuju se jedan ili više izgubljenih zuba. Postupak zahtjeva više dolazaka koji obuhvaćaju brušenje zuba (do 1mm), uzimanje otisaka, izradu privremenih zuba, probe protetskog rada i cementiranje. Suvremeni materijali za izradu protetskih nadomjestaka danas se uglavnom dijele na više vrsta bezmetalne keramike i metal-keramiku. Obzirom da se razlikuju u svojstvima, imaju i različite indikacije. O onome što je najbolje u Vašem slučaju za dugotrajnost i uspješnost protetske sanacije izgubljenih zuba, savjetovat će vas doktorica.

  Zubne proteze

U situacijama kada postoji opsežna ili potpuna bezubost, te kada gubitak zuba nije moguće nadoknaditi keramičkim mostom ili implantatima, izrađuje se djelomična ili potpuna zubna proteza. Zubnom protezom vraćaju se izgubljene funkcije – žvakanje, govor, zagriz/visina zagriza, a suvremeni materijali koji zahvaljujući elastičnosti omogućuju bolje prianjanje uz sluznicu vraćaju i samopouzdan i siguran osmijeh na lice.

 Zaštitne udlage

Uvijek kada postoji opasnost od frakture zuba ili pretjeranog trošenja zubnog tkiva (“škripanje” ili stiskanje) preporuča se nošenje zaštitne udlage. Vrsta udlage ovisi o indikaciji, stoga se sportska (mora amortizirati silu udarca) razlikuje od zaštitne ili relaksacijske udlage, koje relaksiraju žvačne mišiće i temporomandibularni (čeljusni) zglob. Sportska udlaga nosi se za vrijeme obavljanja sportske aktivnosti, a zaštitna udlaga nosi se po noći, odnosno tijekom spavanja.Ne morate biti bez zuba! Nazovite i dogovorite svoj termin:

091 2991 478Trebate više informacija?

Stojim na raspolaganju i rado odgovaram na svaki upit:
Pošaljite upit


Dojmovi pacijenata


Osim što dr. Grubišić radi detaljno i pažljivo, jako mi se svidjelo što ponudi više opcija u liječenju, odnosno sagleda cijelokupnu sliku, te objasni svaki korak. Hvala Vam na svemu!

 

Iva O.

- Svibanj, 2017

Doktorica ima drugačiji opušteniji pristup i to mi je totalno cool! Strpljiva je i pedantna i napokon sam se riješio straha od stomatologa koji me prati još od školskih dana!

 

Tomislav B.

- Svibanj, 2017

Doktorica je najnježnija od svih zubara kod kojih sam do sada bila i ima moju preporuku! Najbolja ordinacija, vrhunska usluga, nema čekanja, a doktorica je ljubazna i stručna!

 

Nataša G.

- Lipanj, 2017